

Genel Bilgiler
Perakendecilik, bir toplumdaki pazarlama, dağıtım ve hatta öteki ekonomik etkinliklerin önemli bir bölümünün tüketiciler tarafından günlük yaşamda görünen yüzüdür. İşletmelerin dağıtım faaliyetlerinde ve tüketicilerin istek ve ihtiyaçlarının giderilmesinde perakende işletmeler önemli yer tutmaktadır. Tüketiciler, kişisel gelirlerinin yaklaşık %60’ını perakendeci işletmelere harcamaktadır. Ekonomide gerçekleşen büyüme, yükselen gelir düzeyi, artan genç nüfus, kentleşme hızı, artan çalışan kadın nüfusu, yaygınlaşan araba kullanımı, artan üniversite mezunu sayısı, ürün çeşitliliğine artan talep, artan kredi kart kullanımı gibi özellikler Türkiye’de perakendecilik sektörünü daha da önemli hale getirmektedir. Tüketicilerde yeni bir alışveriş ve yaşam kültürü oluşturan perakendecilerin hayatımızdaki yeri giderek artmaktadır.
Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi programının amacı, ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan perakendecilik sektörünün ihtiyacı olan nitelikli personel kaynağını yetiştirmektir. Bu programla perakendecilik sektöründe mevcut çalışanların niteliğini geliştirilmesi ve sektörün yarattığı istihdam olanakları sayesinde bir çok kişiye iş imkanı sağlanması da hedeflenmektedir.
İstihdam Olanakları
Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi önlisans programından mezun olan öğrenciler, bu konuda bilgi donanımına sahip olup meslek elemanı unvanını alacaklardır. Program mezunları tüm kamu ve özel kurumlarda çalışma imkânına sahip olacaklardır. İlgili programdan mezun olan öğrenciler alışveriş merkezlerinde, çok katlı mağazalarda, süpermarket, hipermarket gibi perakendeci mağazalarda satış, mağaza işletme ve pazarlama pozisyonlarındaki iş olanaklarını değerlendirebilirler.
Dikey Geçiş İmkanları
- Halkla İlişkiler ve Tanıtım
- Perakendecilik ve Mağaza Yönetimi
- İletişim
- İletişim Bilimleri
- İşletme
- İşletme Enformatiği
- İşletme Yönetimi
- İşletme-Ekonomi
- Lojistik
- Lojistik Yönetimi
- Pazarlama
- Reklam Tasarımı ve İletişimi
- Reklamcılık
- Reklamcılık ve Halkla İlişkiler
- Teknoloji ve Bilgi Yönetimi
- Uluslararası İşletme
- Uluslararası İşletmecilik
- Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret
- Uluslararası Ticaret, Lojistik ve İşletmecilik
- Uluslararası Ticaret
- Uluslararası Ticaret ve Finans
- Uluslararası Ticaret ve Finansman
- Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik
- Uluslararası Ticaret ve Lojistik